Kalap, kabát és ami kell... ;)

Egy tervező mindennapjai

Női testalkatok, avagy hogyan legyél Te is dögös

2015. május 19. 13:13 - MiaMiotti

 

Sziasztok,

Hamarosan új sorozat indul, a "Hogyan fogadjam el az alakom, és érezzem jól magam a bőrömben?" címmel.

Körte vagy alma, homokóra vagy inkább háromszög testalkattal rendelkezel? Nem kell szupermodellre hasonlítanod ahhoz, hogy TE is ragyoghass!

Hogy segíthessünk, első körben pályáznod kell, amihez nem kell mást tenned, mint besorolni magad a szerinted megfelelő testalkati kategóriába, és ha kiválasztunk, egy szuper csapat segít neked megtalálni önmagad. Megmutatjuk milyen öltözetek és stílusok előnyösek számodra, és melyek azok a ruhadarabok, amelyek igazán kihangsúlyozzák az egyéniségedet!

Részletek és jelentkezés hamarosan itt a blogon és a facebookon is!

 

Női testalkatok

Alma testalkat: Széles felsőtest, erősebb, szélesebb karok és viszonylag keskeny csípő jellemzi. A testzsír többnyire a hason, mellkason és az arctájékon oszlik meg. Itt a szélesebb felsőtestről a figyelmet tereljük el, hangsúlyozzuk a csípőt, derekat. Tanácsok: Kerülendők a fodros, nagygalléros, nagyon mintás felsők, ruhák. A visszafogott, klasszikus nyakmegoldások viszont tökéletesen állnak. Fontos hangsúlyozni a derekat, egy jól szabott ruhával vagy egy jó övvel az összhatás tökéletes lesz.

Körte testalkat: A csípő szélesebb, mint a felsőtest, ha a testsúly növekszik, akkor a fenék, csípő, has, combok még erősebbé, hangsúlyosabbá válnak.       Tanácsok: Magas derekú szoknyák , deréktól bővülő ruhák, szoknyák előnyösek és csinosak. A trapéz nadrág elrejti a csípőt, ezért szintén nagyon jól áll a körte alakon. Zsákruhákat és bő fazonokat nem ajánlott hordani, mert kiemeli a csípőt és a komfort érzet nem lesz olyan tökéletes. A bokapántos cipő kerülendő, mert optikailag lerövidíti a lábat.

 Homokóra testalkat: A felsőtest és a csípő majdnem egyforma, a derék vékony, hangsúlyos. Ez a legideálisabb, szimmetrikus forma, ám a nők csupán 8%-a rendelkezik ezzel a testalkattal. A testzsír arányosan oszlik el a testen. Tanácsok: Testet követő ruhák, a szűkülő szoknya, szűk nadrágok a derekat kiemelő megoldások. V nyakú felső, mélyebben dekoltált is nagyon kiemeli az alakot. Kerülendő a csípőre helyezett, minta, fodor, ejtett öv, zsebek.

Egyenes/banán testalkat: A derék és a csípő között minimális eltérés van, ezért az alkat fiús, egyenes vonalú. Előnyös, ha derékrészen berakásokat vagy övet viselünk. Tanácsok: A push-up melltartó szinte elengedhetetlen. A felső ruházat legyen minél látványosabb. Ajánlottak a nőies kiegészítők, mint csipke vagy gyöngy, bizsuk. A derekat, ha hangsúlyozni akarjuk, mely szintén fontos, hogy nőies idomokat hangsúlyozzuk, lehet sötétebb színből, karcsúbb hatást kelt.

Fordított háromszög testalkat: széles váll és mellbőség jellemzi keskeny csípő mellett ezt az alkatot. Tanácsok: A nyakba kötős ruha és csípő részen a fodor, berakás, zsebek, nagy minták előnyösek és ezekkel optikailag kiegyenlítjük kicsit az arányokat.

 

Szép napot!

Mia Miotti

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miotti.blog.hu/api/trackback/id/tr547472568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása