Kalap, kabát és ami kell... ;)

Egy tervező mindennapjai

Divattervező, divattervező szemmel

2015. június 19. 08:34 - MiaMiotti

Divattervező, divattervező szemmel

 Ma kicsit más szemszögből próbálom megközelíteni szakmám. Megpróbálok rámutatni, hogy divattervező divattervezővel is tud együtt dolgozni, akár együtt alkotni, akár csak segíteni egymást. Számomra nagy kihívás a szakma, de örömmel veszem az akadályokat.

Tegnap Andrea Menottivel beszélgettem. Szintén a divat világában dolgozik, tervező. Számomra egy nagyon érdekes és összetett személyiség. Szeretem nézegetni a munkáit, tele van lendülettel és energiával. Ha ennyi időt eltöltök és is a szakmában szeretnék hasonlóan energikus maradni és ilyen élvezettel csinálni a munkám. Szakmai hozzáértése és alázata is megemlítést kíván. Hozzá mindig fordulhatok, ha kérdésem van. Segítőkész és önzetlen.

 

Hogyan kerültem ebbe a világba?

Már kislány koromban is érdekelt a divat, mondhatnám családi indíttatás.

 

Mióta tervezel?

Első tervezésem, 16 éves koromban készült el.

 

Milyen anyagokkal dolgozom szívesen?

Többnyire a rugalmas anyagokat szeretem, szebb az esése, de alkalmi ruháknál inkább a selyem, taft. Kedvenc stílusom, a fűzős ruhák elsősorban, a praktikum miatt, szebb tartást kölcsönöz , nőies.

 

Mi a sikered kulcsa?

Elbeszélgetek a megrendelővel, szánok rá időt , hogy megismerjem. Türelemmel végighallgatom elképzelését, alkatához, alkalomhoz illőt ajánlok. Addig alakítjuk a ruhát, míg nem lesz elégedett.

 

Volt-e már olyan, hogy nem jött az ihlet és nem tudtál tervezni, dolgozni és mi segített, hogy átlépj ezen?

Ha nem tudok alkotni, a zene segít!

Egyszer belebotlottam Joe Hisaisi szerzeményeibe, azóta sokat hallgatom kikapcsol és segít átlendülni a holtponton. Kedvencem:  Joe Hisaishi - Summer

 

Van-e Benned szakmai féltékenység?

Őszintén, NINCS BENNEM SZAKMAI FÉLTÉKENYSÉG, hisz mint minden szakmában önmagunkat adjuk el. Szimpátia, a szakmai alázat... nem több!

 Köszönöm szépen a beszélgetést!

                                                                        Szép napot!

                                                                                                                    Mia Miotti

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miotti.blog.hu/api/trackback/id/tr407556228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása