Kalap, kabát és ami kell... ;)

Egy tervező mindennapjai

Bemutatóterem :)

2016. február 06. 14:57 - MiaMiotti

Kis kihagyás után, folytatom :)

Márciustól látogatható lesz új bemutató termem!

 

                                                                Szép napot!

                                                                                         Mia Miotti

Szólj hozzá!

Egyszerű és elegáns

2015. augusztus 23. 09:49 - MiaMiotti

Egyszerű és elegáns

 

Ma csak egy rövid bejegyzéssel készültem.

Sokszor a kevesebb néha több…bár közhely, de tényszerű mégis. Modelljeim egy egyszerű szabású ruhában pózolnak, mely ruhadarabok hétköznapi viseletre készültek első sorban.  

Kellemes vasárnapot!

 

Mia Miotti

 

Fotó: Roland Földvári
Modellek: 
Krisztina Herczeg Kitti Cz Dóra Gál Katrina Tarnovski 
Fordrász: 
Balázs Gajárszky
Helyszín: 
Fészek Stúdió

Szólj hozzá!

….és ami kell! Divat, a Nők, a Férfiak és az egyedi táskák

2015. június 22. 08:36 - MiaMiotti

….és ami kell!

Divat, a Nők, a Férfiak és az egyedi táskák

 

Ma Kiss Gáborral beszélgettem a táskákról. Nagyon sok érdekességet tudtam meg. A nők és a táskák …. a cipőkről nem is beszélve.  Szeretjük az egyedi, igényes, szép holmikat. DE, nem csak a nők hordanak táskát és ettől még érdekesebb Gábor munkássága.

Mióta készítesz táskákat? Családi hagyomány vagy megragadott valami és úgy gondoltad, hogy ezt szeretnéd csinálni?

 Körülbelül 3,5 éve foglalkozom a táskakészítéssel, ebből 2 évet tanultam. A szakmám szerint bőrdíszműves vagyok, így mondhatni, hogy végig ezzel foglalkoztam. Aktívan a saját " márkámat " 1,5 éve csinálom. Az egész onnan indult, hogy az édesapám pár éve ezzel foglalkozik már, csak ő egy kicsit más téren. Nem nagyon volt célom az életben, amikor megismerkedtem az egésszel. A sok unszolásnak köszönhetően beiratkoztam az iskolába és a végén annyira megtetszett az egész, hogy jelesre vizsgáztam. Ezután tettem egy lépést és elkezdtem azt, ami jelenleg is kitölti az életem. Meg se fordult soha a fejembe, hogy ebben fogom megtalálni azt ami tényleg leköt, de a végén így lett.

Hogyan kell elképzelni a táskakészítés folyamatát? Mennyi időt vesz igénybe egy táska? Csak saját diseign-t csinálsz vagy más elképzeléseit is megvalósítód?

Nagyon sok embertől hallom, hogy megrajzolják, amit készítenek, de nálam ez kicsit máshogy megy. Egyszercsak kipattan a fejemből valami és nekiállok megcsinálni. Legelőször megszerkesztem a mintákat hozzá, méreteket szabok, minden fontos jelölést megcsinálok, majd megnézem, hogy arányos-e a minta. Ezután kiválasztom az anyagokat és elkezdem kiszabni őket. Minden munkadarabot előkészítek és elkezdem összeállítani a mintatáskát, amin majd látni fogom, hogy a végleges verzión miket kell változtatni, tömören ennyi. Órákat lehetne erről beszélni. Vannak olyan táskák, amiket nem olyan sok idő megcsinálni, úgymond a kezemben van az egész munkafolyamat, így nem vesz olyan sok időt igénybe, viszont van olyan táska, amin akár 3-4 napot is " matekozni " kell és minden egyes munkafolyamat időt vesz igénybe, főleg az egyedi táskáknál. Más magyar tervezőkkel ellentétben az én táskáim 1OO%ig variálhatóak, mind a színek, mind a bőr, vagy akármilyen kiegészítő. Ebből is jön az, hogy nem csak a saját desing-t csinálom, hanem teljesen egyedi megrendeléseket is teljesítek, akár egy fényképről, vagy egy kézzel rajzol alapból, az én stílusjegyeimmel vegyítve.

Emlékszel az első táskádra?

Az első táskám, egy virágmintás táska volt, hüllőmintás felületnyomott bőrrel, amit nem az iskolai feladatok alatt készítettem. Nagy sikernek örvendett, oly annyira, hogy még a mai napig is készítek belőle, innen indult az egész Gabor Kiss Handbags.

Van olyan kedvenc darabod, melyet sosem adnál el?

Mivel minden táskát én tervezek és készítek a saját kezeimmel, így mondhatni, hogy mindegyik közel áll a szívemhez. A legelső iskola idő alatt készült „clutch” (kézitáska) próbálkozásokat biztos, hogy nem adnám el, mert arra emlékeztetnek, hogy honnan indultam, és most hol tartok. A hátizsákok közül a fekete, 100% bőr, hologramos kombinációból fogott meg a legjobban. Fogok ebből magamnak is készíteni, amitől semmi pénzért sem válok majd meg.

Miben különbözi a női és férfi táska készítés?

A férfiak is ugyan olyan mondhatni válogatósak ilyen téren, kevesebb dolgot hordanak magukkal, de ők is szeretik, ha valami praktikus, de megis bármilyen öltözethez tudjak hordani. Egy fiú táskájának 2x strapabíróbbnak kell lenni, mert igen, mi nem vigyázunk annyira a dolgainkra így elég nagy igénybevételnek vannak kitéve.

 

Akarod -e bővíteni a táska készítést egyéb kiegészítőkkel ?

Természetesen folyamatosan gondolkodok, hogy új modelleket vezessek be, de valamiért ez mindig a háttérbe szorul.  Mindent én csinálok egyedül, állandó rohanásban vagyok, így nagyon kevés időm van tervezgetni sajnos. Egyenlőre a kiegészítők terén nem jeleskedek, inkább a táskák felé húz a szívem. Idővel lehetséges, hogy lesz egy limitált darabszámos pénztárca " kollekció " ami passzol a táskákhoz. De erre még biztos, hogy várni kell egy keveset. Egyenlőre szeretnék helytállni egy vonalon, ahogy az édesapám mondaná,

„egy fenékkel, csak egy lovat lehet megülni”.

 

Táskái itt tekinthetőek meg:  https://www.facebook.com/GaborKissHandbags

 

Szép napot!

Mia Miotti   

Fotó: https://www.facebook.com/laszlotobiphotography

 

Fotón: Kiss Gábor és általa készített táskája

Szólj hozzá!

Évszakok a sminkben, évszakelmélet

2015. június 21. 11:04 - MiaMiotti

Évszakelmélet

 

                                            "Hiszem, hogy a boldog lányok a legszebbek." (Audrey Hepburn)

 

 

Csütörtökön Sződy-Zétényi Vica tartott nekem „Sminkeld Magad tanfolyamot”( https://www.facebook.com/VicaZetenyiMakeUp) , hol igen érdekes dolgokat tudtam meg. Ma megosztom Veletek az egyik ilyet, az évszakelméletet Későbbiekben részletesen is megbeszéljük az egyes „típusokat”.

 

Mit is jelent az évszakelmélet?

1920-as években foglalkoztak a színelmélettel először, Johaness Itten tanár. Diákjainak feladatul azt adta, hogy fessenek harmonikus színkombinációkat. A diákok egymástól függetlenül teljesen mást láttak és festettek meg harmonikusnak. Észrevette, hogy ezek a harmonikusnak ítélt színkombinációk, megegyeznek az évszakok színeivel, innen az évszakelmélet elnevezés.


Négy alaptípust különböztetünk meg: a tavaszt, a nyarat, az őszt és a telet.
Ezek közül kettő meleg tónusú: tavasz és az ősz, és kettő hideg tónusú: nyár és tél.
A hideg és a meleg színárnyalatok évszakról-évszakra váltakozik, és nem a hőmérséklettől, sokkal inkább a fényviszonyoktól és a kontrasztoktól függően. Sokáig mindenki csak a 4 alaptípussal foglalkozott, holott van ezeknek is altípusa.

Összesen tehát 12 színtípus van.

 

Mind a 4 évszaknak 3 fő tulajdonsága van.


Tavasz típus altípusai:
Tiszta Tavasz -   egy kicsit a Tél jegyeit is hordozzák.
Meleg Tavasz -  egy kicsit az Ősz jegyeit is hordozzák.
Világos Tavasz - egy kicsit a Nyár jegyeit is hordozzák.

Nyár típus altípusai:
Világos Nyár - egy kicsit a Tavasz jegyeit is hordozzák.
Lágy Nyár -   egy kicsit az Ősz jegyeit is hordozzák.
Hideg Nyár -             egy kicsit a Tél jegyeit is hordozzák.

Ősz típus altípusai:
Meleg Ősz -    egy kicsit a Tavasz jegyeit is hordozzák.
Lágy Ősz -      egy kicsit a Nyár jegyeit is hordozzák.
Sötét Ősz -      egy kicsit a Tél jegyeit is hordozzák.

Tél típus altípusai:
Tiszta Tél -     egy kicsit a Tavasz jegyeit is hordozzák.
Hideg Tél -     egy kicsit a Nyár jegyeit is hordozzák. 
Sötét Tél -       egy kicsit az Ősz jegyeit is hordozzák.


 

 

 

A 12 színtípus tulajdonságaik alapján:

MELEG TÍPUSOK
Meleg Tavasz, Meleg Ősz
Színesek, melegek, akár a tavaszi, virágos rét vagy a telt színekben gazdag őszi táj.

HIDEG TÍPUSOK
Hideg Tél, Hideg Nyár
Erős, tiszta, jeges színek emelik ki vonásaikat leginkább.

LÁGY TÍPUSOK
Lágy Ősz, Lágy Nyár
Kissé ködös, misztikus, de egyben elragadó színektől a lágy típusok ragyognak.

TISZTA (ÉLÉNK) TÍPUSOK
Tiszta (Élénk) Tél, Tiszta (Élénk) Tavasz
Ők azok, akiknek a legélénkebb, legkiabálóbb színek is remekül állnak, és minden szem rájuk szegeződik, ha ilyesmit viselnek.

SÖTÉT TÍPUSOK
Sötét Ősz, Sötét Tél
Elegáns, sötét, arisztokratikus színekben királynőként mutatnak.

VILÁGOS TÍPUSOK
Világos Tavasz, Világos Nyár
Mint a törékeny pillangó, olyan légies színkompozíciókban tündökölnek leginkább a világos típusok.

Szép napot!

 

Mia Miotti

 

 

 

Fotó forrása: https://hu.pinterest.com

Szólj hozzá!

Különdíjas, Anna Tharan

2015. június 20. 08:27 - MiaMiotti

Különdíjas, Anna Tharan

 

Mai napon Anna Tharan a beszélgető partnerem. Ő lett "Miotti Nyári Modell" versenyem különdíjasa. Anna nagyon kedves és szeretek vele együtt dolgozni. A fotózásokra felkészülten érkezik és odafigyel a kéréseimre, részletekre. Az együtt töltött munkaórák gyorsan repülnek, energiája, személyisége és kisugárzása nagyon megkönnyíti a közös fotózást. Azt hiszem, hogy a „modellek buták” tévhitre teljesen rácáfolok, Modellemmel. Anna angolul és magyarul anyanyelvi szinten, hibátlanul beszél, ír, olvas, németül és latinul társalgási szinten és holland és francia nyelvet alapfokon sajátította el.

 

Mesélj kicsit az életedről. Honnan érkeztél? Mikor fordult meg először a fejedben a modellkedés és hogyan kerültél a modell pályára? A családod, barátaid támogatják a karrieredet?

Kuala Lumpurban születtem és 3 évesen jöttem ide. Szüleim elváltak és Apukám ott maradt Anyukámmal „hazaköltöztünk”, mert ő magyar.

Emlékeim szerint szülővárosom „meeeleeg, pálmafás, felhőkarcolóós” :))), nagyon szép hely, de őszinte leszek, nem nagyon emlékszem, hiszem még nagyon kicsi voltam.

Mivel apukám részéről ázsiai vagyok és karakteres ázsiai vonásaim vannak így sok felkérést kaptam, de 16 évesen még túl fiatal voltam ahhoz, hogy egyáltalán a gondolatával is eljátszak, hogy modellkedésbe vágjak. Nagyon kecsegtető ajánlatokat kaptam, de sokszor túl szépnek bizonyult, mint igaznak. Sok rosszat hallani a médiában, tévében a sok ámításról becsapásról ezen a téren, így nem is nagyon mertem az elején ezzel foglalkozni. Majd 18 évesen új útra léptem. 

Félre tettem a kételyeim, hátrahagytam a  múltam, és jelentkeztem a Hollósi Zsófi hirdetésére, melyben ázsiai karaktert keresett a projektjéhez. Szerencsémre kiválasztott és megvalósítottuk az elképzelését. Készült egy képsorozat, amit publikáltunk az interneten és így felkerestek fotósok és kialakultak kapcsolatok. Kálmán Productionsnál is szereplek kiemelt statisztaként szoktam részt venni forgatásokon , Burai Kálmán is sokat segített építeni a jövőm, olyan nekem, mint a mentorom , sokat köszönhetek neki. Tavaly Jason Stahtammel forgattam együtt, melyet szintén nagyon élveztem. Pár éve a New Pineapple Team tagjaként volt szerencsém divatbemutatókon, több témában fotózásokon részt vennem. Sokat segített tapasztalatszerzésben és fejlődésben. Sok kedves tervezőt, fotóst, sminkest, stylistot ismertem meg az évek során és nem bántam meg, hogy elkezdtem ezzel foglalkozni, de persze én nem vagyok hivatásos modell, de mindent megteszek, hogy még jobb és jobb legyek. Bíztató szavakat és támogatást kaptam a barátaimtól!

 

Mi a sikered titka? Mekkora szerepet játszik életedben a sport, odafigyelsz-e az egészséges táplálkozásra?

Igyekszem egészségesen táplálkozni, de nem vagyok az a diétázós fajta. Nagyon édesszájú vagyok, így nehezen vonom meg a csokikat, sütiket, de igyekszem az egészséges életmód betartására és a rendszeres sportolásra.

Szerinted mitől egyedi egy modell?

Bármennyire sablonnak hangzik, de szerintem egy modell a kisugárzásától lesz egyedi. Lehet valakinek bomba alakja, szuper mozgása a kifutón, hibátlan bőre... DE!, ha nem viszi bele az egyéniségét, a saját báját kisugárzását, szerintem sokkal kevesebbet tud átadni..

Mik a jövőbeni terveid, mit szeretnél elérni?

A tervezgetések embere vagyok!  Csak előre nézek és minden lehetőséget megragadok.

 

Köszönöm a beszélgetést!

 

Szép napot!

Mia Miotti

 

Szólj hozzá!

Divattervező, divattervező szemmel

2015. június 19. 08:34 - MiaMiotti

Divattervező, divattervező szemmel

 Ma kicsit más szemszögből próbálom megközelíteni szakmám. Megpróbálok rámutatni, hogy divattervező divattervezővel is tud együtt dolgozni, akár együtt alkotni, akár csak segíteni egymást. Számomra nagy kihívás a szakma, de örömmel veszem az akadályokat.

Tegnap Andrea Menottivel beszélgettem. Szintén a divat világában dolgozik, tervező. Számomra egy nagyon érdekes és összetett személyiség. Szeretem nézegetni a munkáit, tele van lendülettel és energiával. Ha ennyi időt eltöltök és is a szakmában szeretnék hasonlóan energikus maradni és ilyen élvezettel csinálni a munkám. Szakmai hozzáértése és alázata is megemlítést kíván. Hozzá mindig fordulhatok, ha kérdésem van. Segítőkész és önzetlen.

 

Hogyan kerültem ebbe a világba?

Már kislány koromban is érdekelt a divat, mondhatnám családi indíttatás.

 

Mióta tervezel?

Első tervezésem, 16 éves koromban készült el.

 

Milyen anyagokkal dolgozom szívesen?

Többnyire a rugalmas anyagokat szeretem, szebb az esése, de alkalmi ruháknál inkább a selyem, taft. Kedvenc stílusom, a fűzős ruhák elsősorban, a praktikum miatt, szebb tartást kölcsönöz , nőies.

 

Mi a sikered kulcsa?

Elbeszélgetek a megrendelővel, szánok rá időt , hogy megismerjem. Türelemmel végighallgatom elképzelését, alkatához, alkalomhoz illőt ajánlok. Addig alakítjuk a ruhát, míg nem lesz elégedett.

 

Volt-e már olyan, hogy nem jött az ihlet és nem tudtál tervezni, dolgozni és mi segített, hogy átlépj ezen?

Ha nem tudok alkotni, a zene segít!

Egyszer belebotlottam Joe Hisaisi szerzeményeibe, azóta sokat hallgatom kikapcsol és segít átlendülni a holtponton. Kedvencem:  Joe Hisaishi - Summer

 

Van-e Benned szakmai féltékenység?

Őszintén, NINCS BENNEM SZAKMAI FÉLTÉKENYSÉG, hisz mint minden szakmában önmagunkat adjuk el. Szimpátia, a szakmai alázat... nem több!

 Köszönöm szépen a beszélgetést!

                                                                        Szép napot!

                                                                                                                    Mia Miotti

 

Szólj hozzá!

Jön a strandszezon…. bikinire fel

2015. június 03. 11:53 - MiaMiotti

Jön a strandszezon…. bikinire fel

Beköszöntött a strandszezon és újra előkerülnek a bikinik a szekrények mélyéről.

Nők számára igazi horror időszak ez, ugyanis legtöbbször, ami jól mutat a babán,  felvéve már kevésbe csinos.
 

Az idei bikini divat nagyon merészköteten formák, színes összeállítások jellemzik.
Egy jó tanács, mindig az alakunkhoz válasszunk bikinit, ha jól is akarjuk érezni magunkat benne. Ne csak azért vegyük meg, mert most épp az a divat és jól mutat a kirakatban és utána jön a csalódás. Trend az idén is a nagy mintás, játékos pöttyös, állatminta vagy a csíkos, ami optikailag kisebbítheti a feneket vagy átrendezi az alakot.

 

    
A hangsúly


Ha nagy a hasad, akkor előnyösek az egyrészes fürdőruhák, tankinik melyek optikailag karcsúsítanak is. A leheletvékony anyagból készült bő ruhát vagy divatos nyomott mintás tunikák szintén vagy strandkendők is nagyon jól fognak állni ha nem vagy elégedett magaddal.

Vastag comb és széles csípő esetén, egy áttetsző strandkendőt, sort vagy kis szoknya nagy segítség komfort érzet szempontjából, magabiztosságot kölcsönöz.

 

A kis mellűek pánt nélküli vagy vékony pántos fürdőruhákat,bikiniket ajánlom, ez csak nekik áll jól. Bátran viselhetnek fodros, csipkés romantikus darabokat is.

A dús keblűek vastag vállpántos darabokat válasszanak. A V dekoltázst kifejezetten előnyös számukra, a fodros, habos-babos felsőrészek és a pánt nélküliek nem ajánlottak.

 

Remélem hasznos tanácsokkal tudtam szolgálni!

 

Szép napot!

 

Mia Miotti

 

 

 

Fotó:

 

Ruhatervező: Mia Miotti Asszisztencia: Bikádi Luca Veronika
Brand: 
Mida
Fotós: 
Rafael Orczy Rafael Orczy Photography
Werk fotó: Zsolt Seres SERES photography
Videó: Mundy Márton Endre Papp MVP Images
Smink: Thomas Vachtler Tina Traore
Fodrász : Thomas Vachtler Salon
Modell:Klaudia 

Szólj hozzá!

A végeredmény

2015. június 01. 11:19 - MiaMiotti

Sziasztok,

 

 

 

Örömmel jelentem be, hogy megvan Miotti nyári modellje.

 

 

 

Nyertes: Szőllős Mónika Rebeka           Különdíjas: Anna Tharan

 

Gratulálok Nekik!

 

 

Köszönöm szépen a modellnek, hogy részt vettek a versenyben! 

 Bővebben a verseny eredményéről: https://www.facebook.com/miottibymia

 

 

 

Szép napot!

 

           

 

Mia Miotti

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása