Kalap, kabát és ami kell... ;)

Egy tervező mindennapjai

A kontúrceruza

2015. április 28. 09:30 - MiaMiotti

A kontúrceruza használta a mindennapokban

Ahogy már előző írásaimban is említettem, nemcsak azt tartom fontosnak bejegyzéseim során, hogy egy-egy projekt elkészítését mutassam be Nektek, hanem hogy némi tanáccsal is szolgáljak azon Hölgyek számára, akik a hétköznapjaikban, illetve alkalmanként sminkelik magukat.

Mai bejegyzésem a kontúrceruzáról, ennek jelentőségéről, valamint helyes szakszerű használatáról fog szólni.

Az első és legfontosabb dolog, hogy a kontúrceruza nem rúzs, és a rúzs nem kontúrceruza. Ha jól szemügyre vesszük, szemel látható, hogy már a textúrájában is különböznek egymástól, hiszen míg a rúzs egy puha krémes állagú anyag, addig a ceruza egy ettől sokkal keményebb és mattabb textúrával rendelkezik. A kontúr fő szerepe, hogy ajak körül levő apró redőkön, ráncokon, barázdákon, ne engedje a rúzst megfolyni. Hölgyeim! Nem kell megijedni, ez mindenkinek van kortól és dohányzástól függetlenül, még akkor is ha ez éppen szabad szemmel nem látható. Bár a szakmai vélemények és tapasztalatok eltérnek arról, hogy mikor használjunk kontúrceruzát, én személy szerint azt szoktam javasolni, hogy minden esetben. Sok kollega csak a mély árnyalatoknál részesíti előnyben, és azt vallom, hogy egy nude, és egy mély erősre festett ajak is akkor lesz szép, ha pontos kontúrt rajzolunk neki. De ha nude színeknél nem is használunk kontúrt az összes erős színnél kötelező, hiszen ez akadályozza meg a rúzsunk szétfolyását. Fontos, hogy mindig a megfelelő árnyalatot használjuk, tehát ne térjen el a rúzs színétől, hiszen nem az a célja hogy úgy nézzünk ki, mint aki éppen egy kakaós csigát reggelizett…..tudom ez valamikor menő volt?!, vagy nem de egy biztos a hölgyek előszeretettel használtak teljesen eltérő kontúrt a rúzstól. A másik célja a kontúrnak, hogy az ajakak egyenlőtlenségét kiválóan tudjuk javítani, szép egyformára húzni, sőt ez elengedhetetlen, ha kontúrceruzát használunk. Honnan, hogy kezdjük húzni a vonalakat? Ismét ahány kollega annyi szokás. Én a felső ajak közepét rajzolom meg először, majd innen jobbra és balra haladva, utána az alsó ajak közepét húzom meg, szintén jobbra majd balra haladva  száj sarokig. Fontos az egyenletesség, precizitás, illetve hogy a ceruzánk kivétel nélkül mindig hegyes legyen, hiszen csak ebben az esetben tudunk szépen dolgozni vele. Remélem sikerült, ebben a néhány mondatban olyan információkkal szolgálnom, amelyek hasznosak lehetnek a hétköznapi sminkjeitek elkészítése során!

Kövessétek bejegyzéseinket, hiszen naponta új és izgalmas témával várunk Benneteket!

 

 

Thomas Vachtler

                                                                                               Mida Brand Vezető sminkese, fodrásza

Fotón: Thomas Vachtler és Mia Miotti

Fotós: Gábor Hajnáczky 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miotti.blog.hu/api/trackback/id/tr427402686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása